WB2024 uitslag Elite men

 In Homepage, Wereldbeker

Alle kleppers stonden vandaag aan de start van de wereldbekermanche in Hoogerheide. Alle ogen waren gericht op wereldkampioen Mathieu van der Poel.

Om 15:10u klonk het startschot en schoten de renners de Scheldeweg omhoog voor in totaal 9 ronden koers. In de derde ronde sloegen 5 man een gaatje van ongeveer 10 seconden op de achtervolgers. Dit waren Pim Ronhaar, Eli Iserbyt, Mathieu van der Poel, Thibeau Nys en Joris Nieuwenhuis. Een ronde later vond er een hergroepering plaats en hadden we 12 man aan de leiding.

Ondertussen kende Europees kampioen Michael van Thourenhout kende ondertussen een slechte start en moest van een plek buiten de top 20 terug naar voren zien te komen.

In de 6e ronde plaatste van der Poel zijn aanval, en enkel Nys kon volgen. Nederlands kampioen Nieuwenhuis slaagde er even later in om het gat met de twee koplopers te dichten. Niet veel later sloten ook Ronhaar en Iserbyt weer terug aan van voren en ook pitbull van der Haar wist weer aan de kop van de wedstrijd te komen.

Halverwege ronde 8 kwam er opnieuw een versnelling van van der Poel, en ook dit keer was het Nys die als enige renner nog een beetje in de buurt kon blijven. Uiteindelijk kraakte ook Nys en ging van der Poel alleen de laatste ronde in.

Van der Poel gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en kon zo weer een mooie zege op zijn naam zetten. Daarachter zorgen Nieuwenhuis en Ronhaar voor een volledig Nederlands podium.

Daguitslag

  1. Mathieu van der Poel (NED)
  2. Joris Nieuwenhuis (NED)
  3. Pim Ronhaar (NED)

Eindklassement

  1. Eli Iserbyt (BEL)
  2. Joris Nieuwenhuis (NED)
  3. Pim Ronhaar (NED)

Recent Posts

Start typing and press Enter to search