WK Cyclo-Cross 2023 : Men Elite

 In Homepage, Wereldbeker

En dan op zondag 5 februari om 15:00 uur is het zover… De Hoogmis. Het hoofdprogramma waar iedereen naar uitgekeken heeft is tevens ook de laatste wedstrijd van dit wereldkampioenschap veldrijden 2023. De topfavorieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert staan aan de start. Tom Pidcock, de uittredende wereldkampioen doet helaas niet mee.

Met 40 renners en meer dan 45.000 supporters belooft dit een spannende strijd te gaan worden! Al in de eerste ronde versnelt Mathieu en alleen Wout kan in zijn wiel mee. Dit tweetal zal de rest van de wedstrijd dan ook samen aan kop blijven rijden. Bij de balkjes pakt Mathieu steeds één of twee seconden, maar bovenaan bij de Stairway to Heaven zitten ze toch elke keer weer bij elkaar. Na een spannende wedstrijd maakt Mathieu van der Poel zijn status waar als topfavoriet en verslaat Wout van Aert in een ware titanenstrijd met een splijtende sprint éénmaal weer op de Scheldeweg! Eli Iserbyt pakt met een achterstand van 12 seconden een mooie bronzen medaille.

En met deze laatste wedstrijd van de zondag sluiten we ook het wereldkampioenschap veldrijden Hoogerheide 2023 af.

Het was één GROOT feest!

Uitslag elite mannen:

  1. Mathieu van der Poel – Nederland ( 1:07:20)
  2. Wout van Aert – België (1:07:20)
  3. Eli Iserbyt – België (1:07:32)

Voor de volledige uitslag klik: hier

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search