Wielerweekend Calfven 25 en 26 september 2021

 In Calfven

14e Wielerweekend Calfven 25 en 26 sept. 2021

Op zaterdag 25 en zondag 26 september wordt de 14e editie van het Wielerweekend Calfven verreden. Na een jaar zonder wielerweekend – in 2020 was het helaas niet mogelijk als gevolg van coronamaatregelen – staat de Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht (SBWO) weer paraat om in samenwerking met stichting GP Adrie van der Poel het Wielerweekend Calfven 2021 te organiseren. Op zaterdagmiddag vinden traditioneel de TMZ-wedstrijden en de Dikke Banden Races plaats, terwijl op zondag de ID-renners en de jeugdcategorieën van de KNWU om de prijzen strijden.

Parcours

Ook dit jaar wordt er gestreden op het selectieve parcours met start en finish aan de Trambaan. Op de ronde van 1300 meter krijgen de renners naast de afdaling op de Trambaan ook de Bergstraat en de beklimming van Calfven voor de kiezen. De permanence bevindt zich bij De Remise, Trambaan 54.

TMZ-wedstrijden

De TMZ-wedstrijden worden in samenwerking met Trimbelangen Midden Zeeland georganiseerd. Als eerste wordt zaterdagmiddag om 12.30 uur de S/P-categorie weggeschoten. De renners in deze opstapklasse wacht een wedstrijd van 30 kilometer. Hierbij zijn zowel dames als heren van harte welkom. Daarna is het om 13.30 uur de beurt aan de renners van de D-categorie, die 45 km koers voor de wielen krijgen. De Amateurs sluiten de rij. Zij rijden hun wedstrijd van 60 kilometer vanaf 15.00 uur. Meer informatie over deze wedstrijden is te vinden op tmzzeeland.nl. Via die website is het mogelijk om in te schrijven voor de wedstrijden. Dat kan ook op de dag zelf.

Dikke Banden Races

Uiteraard wordt de jeugd zaterdag niet vergeten. Zij kunnen vanaf 16:30 uur terecht voor de Dikke Banden Races. Zij strijden op een parcours aan de Trambaan in één van de vier categorieën: 5-6 jaar, 7-8 jaar, 9-10 jaar en 11-12 jaar. Om te kunnen deelnemen moeten kinderen over een fiets beschikken. Het dragen van een fietshelm is verplicht. Deze kan door de organisatie ter beschikking worden gesteld. Inschrijven kan vooraf door een mail te sturen naar sbwo@gmail.com. Vermeld daarbij de naam en geboortedatum van het kind. Ook kan er vanaf 15.00 uur op de dag zelf worden ingeschreven bij De Remise. Meer informatie over Dikke Banden Races is te vinden op klaarvoordestart.org.

KNWU jeugdwedstrijden

Zondag staat vooral in het teken van de jeugdrenners met een KNWU licentie. ’s Ochtends vanaf 11.00 rijden de categorieën 1 t/m 4 hun wedstrijden op het zware parcours, terwijl de wedstrijden in de categorieën 5 t/m 7 vanaf 14.00 uur worden verreden. Zij strijden niet alleen om de eindoverwinning, ook wordt er een prijs toegekend aan de bergkoning(in): de renner die het vaakst als eerste bovenkomt op de beklimming van Calfven. Meer informatie over deze wedstrijden is te vinden op de website van de KNWU.

ID renners

Op zondag rijden ook de ID renners hun wedstrijd. Deze categorie, waarin renners met een verstandelijke beperking fietsen, krijgt om 12.45 uur het startschot te horen.
Meer informatie over het wielerweekend Calfven is te vinden op gpadrievanderpoel.nl, woensdrechtsewielerzomer.nl en vriendenvandekoers.nl.

 

Informatie.

Voor nadere informatie van het “Wielerweekend Calfven” zie de website www.gpadrievanderpoel.nl – druk op button “Calfven”.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search