GP Adrie van der Poel gaat fietsen voor goed doel

 In Chasin the Sunset

Vanwege Covid19 ook dit jaar geen side event Uniek Sporten.

Hoogerheide – Als alternatief voor het side event Uniek Sport, fietsen met je idool gaan Adrie van der Poel en Jan Prop deelnemen aan het fietsevent “Chasin the Sunset”. Beide bestuursleden van de Stichting Grote Prijs Adrie gaan samen met een sponsor fietsen voor het goede doel: Stichting Titurel in Putte.

2021 is door Covid19 een bijzonder jaar, geen Grote Prijs Adrie van der Poel (GP) en geen side events zoals Uniek Sporten. Toch wil de GP iets doen samen met trouwe sponsors van de GP Adrie van der Poel, door deel te nemen aan het fietsevent Chasin the Sunset.

Wat is Chasin the Sunset ?
Chasin the Sunset is een exclusief bucketlist wielerevenement voor fanatieke wielrenners en dit jaar vindt de van der Poel/Poulidor editie plaats van 24 t/m 26 juni 2021. In drie dagen van Kapellen (B), de woonplaats van Adrie, David en Mathieu naar Saint Leonard de Noblat (de voormalige woonplaats van wijlen Raymond Poulidor in Frankrijk). Drie loodzware etappes van elk 300 kilometer. De ultieme uitdaging, waarbij je je grenzen verlegt en maar één doel hebt: elke dag samen finishen vóór zonsondergang. Daarnaast hebben Adrie en Jan samen met hun fietsbuddy’s het doel om door hun fietsprestatie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel ( Stichting Titurel in Putte).

Voorzitter Jan Prop zal samen fietsen met oud wielrenner Huub Kools. Huub is werkzaam bij Fristads Workwear in Breda. Fristads Workwear is een Zweedse fabrikant van werkkleding van hoge kwaliteit. Denk hierbij aan kleding voor de bouw, industrie, installatie maar ook hogezichtbaarheids- en vlamvertragende kleding. Fristads Workwear uit Breda is al menig jaar trouwe sponsor van de Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide.

De naam van de buddy van Adrie van der Poel wordt later bekend gemaakt.

De GP Adrie van der Poel teams zullen fietsen in wielerkleding van Kalas Benelux. Kalas Benelux is o.a. kledingsponsor van de wielerploeg van Mathieu van der Poel en al vele jaren sponsor van de GP Adrie van der Poel Hoogerheide.

In het spoor van Poulidor en Van der Poel
De route van de eerste editie van Chasin’ the Sunset is een ode aan wielerkampioenen Raymond Poulidor, Mathieu, David en Adrie van der Poel. Finishplaats Saint-Leonard-de-Noblat was de woonplaats van wijlen Raymond Poulidor, een van de meest populaire Franse wielrenners ooit. Startplaats Kapellen is de woonplaats van Adrie van der Poel en de geboorteplaats van David en Mathieu van der Poel, alle drie zeer succesvolle profwielrenners.

Ultieme uitdaging
De teams starten om beurten, zoals bij een tijdrit, en dienen voor zonsondergang binnen te zijn om succesvol te finishen.

Chasin’ the Sunset is een ware uitputtingsslag, samen met je buddy ga je deze ultieme fietschallenge aan. Doorzettingsvermogen, het maken van voldoende trainingskilometers en elkaar blijven motiveren: dit alles zorgt er voor dat je als team de finish in Saint-Leonard-de-Noblat zult bereiken!

Project Stichting GP Adrie van der Poel Hoogerheide
Naast de organisatie van de GP Adrie van der Poel Hoogerheide (helaas kon deze vanwege de Covid19 pandemie in 2021 niet door gaan) organiseert de stichting jaarlijks verschillende side events zoals B2B-events en het Uniek Sporten project. Vanwege Covid-19 is het op dit moment onmogelijk om dit soort events te organiseren.

Het Uniek Sporten event, een sportdag voor mensen met een beperking, was de afgelopen jaren heel succesvol. Voor een bepaalde groep mensen wil de stichting heel graag iets terug te doen in de vorm van een sponsortocht. Daarom gaan Huub en Jan samen met Adrie proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Titurel.

Stichting Titurel biedt langdurige zorg en dagbesteding aan mensen met autisme, psychische problemen en/of een verstandelijke beperking. Titurel kent twee woongroepen. Voor de locatie in
Putte is dringend geld nodig voor de nodige bouw- en verbouwwerkzaamheden. “ Een prachtig doel dus om ons voor in te gaan zetten” aldus voorzitter Jan Prop.

Donaties mogelijkheden
Supporters, familie, vrienden en kennissen kunnen de teams van de GP Adrie vander Poel een hart onder de riem steken middels een donatie voor het goede doel. Men kan doneren via deze link.

Ook is het mogelijk om via onderstaande QR code op deze pagina terecht te komen.

Daarnaast is het ook mogelijk om de teams van GP Adrie van der Poel Hoogerheide te sponsoren. Er zijn verschillende mogelijkheden. Voor nadere info bel 06-53671105 of kijk op
www.gpadrievanderpoel.nl/chasinthesunset.

 

Mediapartner van dit side event:

Recent Posts

Start typing and press Enter to search