KNWU wielerwedstrijden in Calfven (Ossendrecht)

 In Calfven

Een vast onderdeel van het “Wielerweekend Calfven” (Ossendrecht) op 31 augustus en 1 september zijn de KNWU  jeugdwielerwedstrijden en de wedstrijd voor ID-renners.
Voor de 13e keer worden deze wedstrijden traditioneel op de eerste zondag van september verreden. De organisatie is  in handen van de “Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht” (SBWO), in samenwerking met de stichting “GP Adrie van der Poel” en  met ondersteuning van wielervereniging “RSC de Zuidwesthoek”.

Parcours.

Het overzichtelijke parcours wordt gevormd door de Trambaan, Bergstraat, Calfven en wederom rechts naar de Trambaan en heeft een lengte van ongeveer 1300 meter. Het vertrek en de aankomst is ter hoogte van het recreatiecomplex “De Paasheuvel”.
Het parcours loopt over een deel van de Brabantse Wal met een flinke klim in het weggedeelte Calfven als scherprechter. De permanence is op het terrein van “De Remise”, Trambaan 54.

KNWU jeugdwedstrijden.

Op zondag 1 september worden, onder auspiciën van de KNWU, jeugdwedstrijden georganiseerd.  De jeugd rijdt in de categorieën 1 t/m 7. De start van de jeugd categorie
1 t/m 4 is om 11.00 uur. De categorieën 5 t/m 7 beginnen hun wedstrijden om 14.00 uur. Net voor de kruising Calfven – Trambaan ligt het hoogste punt van het parcours.
In alle categorieën is op dit punt een lijn getrokken en is hier een bergprijs te verdienen.
Er worden ruim 125 deelnemers verwacht. In enkele categorieën komen de Nederlandse kampioenen van dit jaar aan de start. Bij de jeugd strijden in elke categorie zowel jongens als meisjes voor de hoogste eer.

ID-renners.

Ook op zondag 1 september rijden de ID-renners om 12.45 uur een wielerwedstrijd.
ID-renners zijn wielerliefhebbers  met een verstandelijke beperking die hun eigen wedstrijden rijden. Zowel regionaal, nationaal en internationaal wedijveren zij met renners met eenzelfde beperking. Grote kanshebbers op de overwinning zijn Martijn Roest en Joannathan Duinkerke uit Goes.

Informatie.

Nadere informatie over het Wielerweekend Calfven is terug te vinden op de website www.gpadrievanderpoel.nl  – klik op button “Calfven”.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search