Complete wereldtop aan het vertrek in Hoogerheide

 In Wereldbeker

HoogerheideZondag 28 januari organiseert de Stichting GP Adrie van der Poel Hoogerheide voor de 13e maal de finale van de UCI Wereldbeker veldrijden en voor de 19e keer een cyclo-cross event.  De zware cyclo-crosswedstrijd op de Brabantse Wal is voor de renners de laatste test als voorbereiding op het wereldkampioenschap in Valkenburg. Zoals gebruikelijk staat In Hoogerheide een enorm sterk deelnemersveld aan de start in alle categorieën. Uiteraard met lokaal favoriet  en leider in het wereldbekerklassement Mathieu van der Poel als éé van de top favorieten bij de elite heren. Vrijdagmiddag presenteerde de organisatie het evenement in café zalencentrum Non Plus Ultra in Woensdrecht. Afgelopen dondrdag werd de organisatie getroffen door de orkaan storm.De stormschade aan de in aanbouw zijnde tent is enorm maar heeft  geen gevolgen voor de doorgang van het evenenemt.

Stormschade

De organisatie werd afgelopen donderdagochtend onaangenaam verrast door  de orkaanachtige storm die over Hoogerheide raasde. Ca. 1/3 deel van de in aanbouw zijnde VIP tent werd clompeet weggeblazen. Gelukkig waren er geen persoonlijke ongelukken. De schade aan de tent is enorm.
BHV Expo, eigenaar van de tent,  heeft direct de organisatie gerustgesteld, voor komend weekend staat er een mooi nieuw VIP paleis.  De organisatie is BHV EXPO hiervoor zeer erkentelijk.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag is met man en macht door BHV Expo gewerkt aan de heropbouw van de VIP-tent. Inmiddels staat de VIP-tent dan ook weer geheel terug op haar plaats.

Wereldbeker

Het programma van  de wereldbeker start zondag 28 januari om 10 uur met de finale wedstrijd voor junioren.  Bij de junioren kan het heel spannend worden  met o.a. Tomas Kopecky, Pim Ronhaar  en  de Zwitser Loris Rouiller. De junioren worden gevolgd om 11.10 uur met de wereldbeker wedstrijd voor beloften / U23.  Tussen 12.15 en 13.00 uur verkennen de dames en de eliterenners het parcours. Om 13.30 uur gaan de elite dames voor hun laatste wereldbekerwedstrijd van start.. Bij de dames staat wereldkampioene Sanne Cant fier aan de leiding. Het moet al heel gek gaan lopen wil Sanne de wereldbeker mislopen in Hoogerheide.

Deelnemersveld elite

Wie gaan  in Hoogerheide strijden om de ereplaatsen? De complete wereldtop staat aan het vertrek. Er zijn diverse kanshebbers, waarbij  Mathieu van der Poel als één van de top favorieten zal vertrekken. Uiteraard wil Wout van Aert het Mathieu erg moeilijk maken in zijn thuis cross. Met nog 2 wereldbekerwedstrijden te gaan heeft van der Poel 90 punten voorsprong op van Aert en inmiddels 155 punten op nummer drie Toon Aerts.  Theoretische gezien zijn er nog 3 kandidaten voor de eindzege in de wereldbeker.  Maar dan mag Mathieu van der Poel 2x  geen punten halen. Zondag 21 januari  is de voorlaatste wereldbekerwedstrijd in Nommay (Fr).

De voorlopige startlijsten van Hoogerheide zijn vanaf dinsdag 23 januari 2018 beschikbaar op www.gpadrievanderpoel.nl .

Parcours

Adrie van der Poel heeft als parcoursverantwoordelijke het parcours weer wat aangepast. Dit was mede noodzakelijk vanwege de toekomstige bebouwing nabij het hoogste punt van het parcours. Hierdoor zijn er nieuwe elementen in het parcours opgenomen in de vorm van twee spectaculaire (Red Bull) afdalingen. Daarnaast zal het parcours ook eventueel worden voorzien van een balken hindernis.  De nieuwe omloop bedraagt ca. 3 kilometer.

Toegangskaarten

De inkomprijs bedraagt 15,00 Euro. In de voorverkoop, via Ticketmaster of bij Primera Niels van Elzakker in de Raadhuisstraat in Hoogerheide betaal je tot 27 januari slechts 12,50 euro.

Toekomstplannen

De organisatie heeft bij de KNWU verzocht  dat zij tot en met 2021 voor Nederland de wereldbeker mogen organiseren. Daarnaast hopen de mannen van Adrie van der Poel uit Hoogerheide met de UCI een meerder jarig contract te kunnen afsluiten. Het enthousiaste comité gaat zich daarnaast wederom kandidaat stellen om het wereldkampioenschap te organiseren. Na het succes van 2009 en 2014  en het mislopen van het WK 2020 wil men nog graag een keer het grootste evenement op cyclo-cross gebied organiseren en wel in 2022. Dat de organisatie toekomstgericht werkt bleek vrijdagmiddag wel.  Tijde ns de persconferentie werden weer diverse sponsoren gepresenteerd die een handtekening hebben gezet onder een meerjarige sponsorovereenkomst, waaronder Rabobank Zuidwestbrabant.

Tevens gaat de organisatie zich inspannen om een nieuw side event te organiseren.   Het project krijgt de naam UNIEK SPORTEN. Dit event is bedoeld voor de sociaal zwakkere binnen de samenleving.  Hierbij moet je denken aan clienten van bijvorbeeld WVS, SDW, Almata, Titurel, Stichting Samen Werken. Het event zal medio juni 2018 worden georganiseerd.  Met de organisatie van dit event hoopt de GP Adrie van der Poel Hoogerheide de cliënten van eerder genoemde instanties meer te laten bewegen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search