Strijd om Brabantse bergtrui barst los

 In Calfven

Strijd om Brabantse bergtrui barst los tijdens Wielerweekend Calfven

Fietsen is fun

In de maand september kunnen sportieve fietsers met ambitie tijdens enkele Brabantse wielerevents een echte bergtrui verdienen. De bergtrui, een initiatief van Ons Brabant Fietst, is o.a. te verdienen tijdens het Wielerweekend Calfven  op zondag 3 september a.s. èn tijdens Gulbergen24 

De trui heeft veel weg van de bolletjestrui voor de beste klimmer in de Tour de France. Alleen zijn de bolletjes vervangen door de hartjes uit het logo van Ons Brabant Fietst.

“In Brabant hebben we weliswaar niet zo’n hoge cols als in de Tour de France, maar rond de Brabantse Wal in Woensdrecht en de Bavelse Berg kan aardig geklommen worden”, zegt projectleider Gert-Jan Jacobs van Ons Brabant Fietst. “Het landgoed Gulbergen is met 60 meter boven NAP zelfs het Dak van Brabant. Met deze trui willen we op een ludieke manier de veelzijdigheid van het fietsen in Brabant onder de aandacht brengen. Daarnaast hopen we dat hierdoor ook méér mensen in Brabant op de fiets stappen.”

Verdere info voor de gemeente Woensdrecht en Wielerweekend Calfven op www.gpadrievanderpoel.nl.

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search