Lars van der Haar geeft teken van leven in Hoogerheide

 In Wereldbeker

22-01-2017: Wielrennen: Wereldbeker finale: Hoogerheide   Lars van der Haar heeft in Hoogerheide de slotmanche van de Telenet World Cup gewonnen. De renner van Telenet-Fidea reed weg uit een grote groep met favorieten en hield stand tot het einde. Een dag daarvoor won Van der Haar ook al in Rucphen

Hij had een pechseizoen gekend waarin hij achtervolgd werd door blessureleed, maar met de wereldbekerzege in Hoogerheid gaf Lars van der Haar weer teken van leven. “Ik had eerder dit seizoen niet kunnen denken dat ik nog een wereldbekermanche ging winnen, in de laatste ronde ging ik er in geloven en kreeg ik even tranen in mijn ogen.” Achter van der Haar werden Tom Meeusen tweede en Corné van Kessel derde en daarmee stonden drie mannen van Telenet-Fidea op het podium.

De zege kwam onverwacht voor Van der Haar. “Mathieu van der Poel kwam van kop af en ik nam over. Ik sloeg daar plotseling een kloof. Ik had het idee dat ik vijf seconden cadeau kreeg van Mathieu, dat hij niet direct wilde reageren. Daarachter zaten twee ploegmaten, zag ik toen ik ze even in beeld had. Dan heb je zo vijftien seconden gepakt. Dan moet je doorgaan. Het was een eind, maar het was ook een tactisch spel. Toen ik de slotronden inging met een flinke marge, wist ik dat het ook ging lukken. Voor mij is dit een heel welkome zege. Het maakt niet al de ellende van dit seizoen goed, maar toch wel iets.” Richting het WK wilde hij er geen consequenties aan verbinden. “Dan gaan we normaal gesproken gewoon een strijd zien tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Ik hoop daar voor de top 5 mee te doen, een medaille zou heel mooi zijn.” Mathieu van der Poel kwam als 24e over de meet en wist daarmee geen derde zege op rij te boeken. “Spijtig, maar niet iets om over te panikeren. Ik heb de twee weken voordien heel hard getraind en beschikte hier niet over de benen en niet over de techniek om echts iets uit te kunnen richten. Het is niet anders. De afgelopen twee jaren was ik in mijn besten doen in Hoogerheide en op het WK net iets minder. Hopelijk zal dat nu andersom zijn.”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search