Wedstrijdverslag Junioren

 In Wereldbeker

Hoogerheide,  24 januari 2016podium junioren

70 junioren stonden om 10:00 gespannen aan de start van hun wedstrijd. Na een vlekkeloze start, dook Dekker als eerste het veld in met achter hem Jaspers. Deze twee kregen al snel een klein gaatje, maar het was Dekker die niet veel later Japsers alweer achterliet en al snel 15 seconden bij elkaar sprokkelde. In de achtervolging kreeg Jaspers gezelschap van de Amerikaans kampioen Hecht en Pidcock, die Jaspers als snel weer achterlieten. Jaspers zou uiteindelijk als 14de eindigen en de wereldbeker op het laatste moment nog verliezen. Achter Dekker kreeg Hecht, die Pidcock had moeten laten gaan, gezelschap van Wolsink die uiteindelijk de sprint zou winnen om plek drie. Voor Dekker was het lange solo die hij uiteindelijk ruimschoots kon winnen voor Pidcock, die knap tweede werd. Voor Dekker betekende dit niet alleen de dagzege, maar ook de eindoverwinning in de wereldbeker!

voor een volledige uitslag, klik HIER.

Voor de eindstand van de wereldbeker, klikt u HIER.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search