Mathieu wint overtuigend in Hoogerheide

 In Wereldbeker

Mathieu van der Poel is overtuigend winnaar geworden van de naar zijn vader Adrie genoemde Grote Prijs. De Brabander reed al in de openingsfase van de WB-slotmanche weg, nadat aanvankelijk Tom Meeusen alleen de kop had genomen. De voorsprong op concurrent Wout van Aert (tweede) bedroeg al snel meer dan een minuut en bleef dat tot het einde.

Gianni Vermeersch werd op bijna anderhalve minuut derde, zijn ploeggenoot Kevin Pauwels stelde met een vierde plaats zijn WB-eindzege zeker. Lars van der Haar was de tweede landgenoot in de uitslag, hij werd vijfde. In de wereldbeker werd de crosser van Giant-Alpecin tweede, Corne van Kessel eindigde als derde. Van der Poel had niet het plan om er een show van te maken, zo zei hij na afloop tegen de pers.“Ik wilde de anderen eigenlijk eens testen. Toen ik door de finish kwam in mijn eentje en zag dat ik nog zeven ronden voor de boeg had, schrok ik daar even van. Ik heb toen ook iets gas terug genomen omdat ik me niet helemaal wilde opblazen, maar de concurrentie kwam niet dichter bij. Toen ben ik er maar voor gegaan, gewoon ook om in de cross van mijn vader – voor eigen publiek – iets te laten zien aan de toeschouwers. Die hebben me echt enorm gesteund. In de slotronde had ik genoeg voorsprong om  te genieten en mijn arm nog eens in de lucht te gooien, daar waar mijn meeste supporters stonden. Ik denk dat ik deze zege niet snel vergeet. Winnen in het rood-wit-blauwe trui in deze cross dat is echt heel speciaal. Bovendien is het een goede investering geweest richting het WK in Tabor, ik heb laten zien dat ik een lange wedstrijd goed aan kan zonder terug te vallen. Dat geeft vertrouwen na een goed trainingskamp.”  (CyclingOnline.nl)

Recent Posts

Start typing and press Enter to search