Winst voor Lechner, zorgen voor Vos

 In Wereldbeker

Eva Lechner is in Hoogerheide winnares geworden van de afsluitende wereldbekermanche van het seizoen 2014-2015.  De Italiaanse reed in de slotronden definitief weg bij haar concurrentes Katerina Nash en Pauline Ferrand Prevot die uiteindelijk twee en derde werden. Sabrina Stultiens eindigde op de vijfde plaats en was daarmee de beste Nederlandse in de uitslag. Marianne Vos moest met een twaalfde plaats genoegen nemen, zij kampt met een blessure aan haar hamstrings.

Eva Lechner boekte  haar eerste wereldbekerzege in het veld. Vorig jaar was ze tweede op het WK in hetzelfde Hoogerheide achter Vos. Ook volgende week in Tabor verwacht ze tegenstand van de Brabantse. “Je kunt een mindere dag hebben, Marianne heeft al zo veel gepresteerd in het veld, ik reken haar zeker tot de favorieten. Maar ook Katerina Nash, Pauline Ferrand Prevot en Sanne Cant zijn kanshebsters. Ik zet in op een medaille. Het is geen zekerheid voor mij dat ik nu ook wereldkampioene word, ik weet ook dat Hoogerheide een parcours is dat me goed ligt. Ik piek in het veld altijd richting het WK, ik begin ook altijd pas in december met crossen.” Vos startte nog goed. “Misschien iets te voortvarend, maar in een cross kun je jezelf niet inhouden. Ik had niet gedacht dat ik dit zou tegen komen vandaag, ik heb er richting het WK nu wel een spanningsfactor bij. Maar hopelijk kan ik daar wel voluit gaan. Ik zal me laten verzorgen, maar je kunt het niet echt behandelen.”  Sanne Cant had aan haar vierde plaats voldoende om zich eindwinnares van de wereldbeker te mogen noemen. Ze kreeg daarbij Ellen van Loy en Katherine Compton mee op het ereschavot.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search