Sweeck antwoordt met de benen

 In Wereldbeker

Het was geen gemakkelijk week voor Laurens Sweeck. De Vlaming moest zijn deelname in Hoogerheide op juridische wijze afdwingen. Door een boeiend duel met Michael Vanthourenhout in zijn voordeel te beslissen, antwoordde hij met de benen in de WB-finale in Brabant. En kan hij toch met vertrouwen richting het WK. Vanthourenhout hield aan zijn tweede plaats de eindzege in de wereldbeker over. Beste Nederlander was Joris Nieuwenhuis op de tiende stek.

Sweeck had het even te kwaad na afloop van zijn wedstrijd. “Het is natuurlijk geen gemakkelijke week geweest, als je als favoriet voor de winst in Hoogerheide en eventueel ook op het WK in Tabor plotseling te horen krijgt dat je niet mag rijden. Gelukkig is alles goed gekomen en kan ik door te winnen een fikse punt zetten achter deze periode, mooier had ik deze week niet kunnen besluiten.” Sweeck zag aanvankelijk Vanthourenhout alleen vooruit rijden. “Ik zat achter de Fransman Doubey, die een foutje maakte en toen had Michael vrij baan. Ik kon de kloof weer dichten en heb toen even de tijd genomen om te herstellen. Toen ik vervolgens zelf een keer  goed doortrok op kop, had ik een kleine voorsprong. Die heb ik verder uit weten te bouwen.” De Nederlandse supporters zagen hun landgenoten een bijrol vervullen. Joris Nieuwenhuis werd tiende, Nederlands kampioen Stan Godrie moest met de vijftiende stek genoegen nemen. Bondscoach Johan Lammerts beseft dat hij zonder Mathieu van der Poel – die bij de elite rijdt – geen absolute favoriet heeft bij de beloften. “Maar ik ben ervan overtuigd dat Stan Godrie beter kan dat hij hier heeft laten zien. Stan is onze enige laatste jaars belofte, van de andere mannen mag je nog niet verwachten dat ze tegen zo’n sterke lichting direct kunnen opboksen. Dat Nieuwenhuis hier als eerstejaars belofte tiende wordt, is een prestatie op zich.”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search