WK Cyclo-Cross 2023 : Women Elite

 In Homepage, Wereldbeker

De laatste wedstrijd op de zaterdag is om 15:00 uur en op dat tijdstip gaan de Elite Dames van start. De afgelopen jaren is de populariteit bij de dames flink toegenomen! Dit betekent dat de druk ook steeds groter wordt om de felbegeerde titel als wereldkampioen veldrijden elite dames binnen te halen, zeker als het WK in eigen land verreden wordt.

Fem van Empel en Puck Pieterse gaan als topfavorieten van start. Half koers pakt Fem een kleine voorsprong, deze breid ze snel uit tot 30 sec. Deze voorsprong geeft ze niet meer uit handen en Fem van Empel wordt dan ook wereldkampioen veldrijden 2023 bij de Elite dames.

Ondanks dat beide dames grote concurrenten zijn, hebben ze ontzettend veel respect voor elkaar. Puck omhelst Fem uitbundig om ook haar 2e plek te vieren. Lucinda Brand pakt een mooie bronzen medaille en maakt het Nederlandse feest compleet.

Uitslag elite vrouwen:

  1. Fem van Empel – Nederland (54:42)
  2. Puck Pieterse – Nederland (55:21)
  3. Lucinda Brand – Nederland (55:53)

Voor de volledige uitslag klik: hier

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search