GEEN FINALE WERELDBEKER VELDRIJDEN IN HOOGERHEIDE OP 24 JANUARI 2021

 In Info, Wereldbeker

Corona zet streep door 22e editie van de Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide

Hoogerheide – Zondag 24 januari 2021 zou in Hoogerheide de 22e editie van de Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide en voor de 16e maal de finale van de UCI Wereldbeker veldrijden worden georganiseerd door de gelijknamige organisatie. Echter de van overheidswege opgelegde regels maken het voor de vrijwilligersorganisatie onmogelijk om het wielerevenement te organiseren.

Bovenstaand besluit is na uitvoerig overleg met de gemeente Woensdrecht en Flanders Classics (organisator van de UCI World CUP), genomen.

“Het Coronavirus zadelt de samenleving al maanden op met de nodige beperkingen. Gedisciplineerd omgaan met de van overheidswege opgelegde regels trekken een zware wissel op de individuele vrijheid van de bevolking en zo ook op onze organisatie. In alle openheid en wijsheid is met de gemeente en Flanders Classics gesproken over het al dan niet door kunnen laten gaan van de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Wetende dat een opzet zoals men van ons gewend is met grote toeschouwers aantallen en VIP-genodigden niet mogelijk zou zijn, is er uitvoerig gekeken naar een event over twee dagen met beperkt publiek en een event zonder publiek. Beide opties bleken met de huidige geldende richtlijnen voor ons als vrijwilligersorganisatie niet haalbaar” vervolgt voorzitter Jan Prop.

Flanders Classics heeft akte genomen van de beslissing in Hoogerheide. CEO Tomas Van Den Spiegel :

‘’We zijn de voorbije dagen en weken in constructief overleg gebleven met de organisatie in Hoogerheide. Maar door de specifieke situatie van de gemeente – een wedstrijd in de buurt van het centrum – bleek de wereldbekerwedstrijd al snel een onhaalbare kaart. Hoogerheide is natuurlijk niet de eerste annulatie. We blijven evenwel hopen dat het elders – in andere omstandigheden – wel nog lukt en werken samen met de UCI aan een update van de kalender.’’

Voorzitter Jan Prop: Met heel veel pijn in ons hart hebben wij het advies van de gemeente om dit seizoen niet te organiseren aanvaardt. Neemt niet weg dat wij begrip hebben voor het standpunt van de gemeente. Naast onze sportieve ambities staan veiligheid en gezondheid hoog in ons vaandel.
Het behoeft geen nadere toelichting dat wij grote waarde hechten aan de wielersport en in het bijzonder het veldrijden. Wij zetten immers al 21 jaar met heel veel passie en met steun van onze vrijwilligers en fantastische sponsors een heel mooi event neer, wat erg gewaardeerd wordt zowel door de renners, de media als het publiek. We hebben niet voor niets al vijf keer de prijs van de beste wereldbekerorganisatie mogen ontvangen. Elk jaar weer proberen wij de lat hoger te leggen in het belang van de veldritsport. Helaas zullen wij nu een jaartje over moeten slaan. Het doet pijn, maar gezondheid heeft de grootste prioriteit. Wij vinden dat wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen.

Uiteraard hopen wij dat wij in het veldritseizoen 2021-2022 weer deel uit mogen maken van het wereldbekercircuit. Dit zal dan de generale repetitie worden voor het Wereldkampioenschap Hoogerheide 2023 (waarvan de voorbereidingen al zijn gestart).

Recent Posts

Start typing and press Enter to search