Afscheid Jac van Dooren als voorzitter SBWO

 In Calfven

Na een lange bestuursperiode zal Jac van Dooren terugtreden uit het bestuur van de Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht (SBWO).

Reeds op 20-jarige leeftijd raakte hij betrokken bij diverse disciplines van de wielersport. Hij is begonnen bij organisaties van hometrainer wedstrijden. Alles wat met wielersport te maken had, was zijn passie.
In 1993 heeft van Jac van de KNWU voor zijn verdiensten het “Zilveren Wiel” mogen ontvangen. Nu, 55 jaar later, gaat hij stoppen met zijn activiteiten.

Jac heeft in de wielersport vele functies vervuld. Hij was ondermeer voorzitter van de kermisronde te Ossendrecht. Deze ronde is opgegaan in de Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht (SBWO). Vanaf 1992 heeft SBWO elf keer een aankomst van “Olympia’s Tour” georganiseerd en tweemaal de “Omloop van de Zuidwesthoek”.

Vanaf 2007 wordt jaarlijks het “Wielerweekend Calfven” georganiseerd. Tijdens de komende editie van het wielerweekend, op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019, wordt van Jac informeel afscheid genomen.

Het bestuur van de SBWO heeft in de afgelopen bestuursvergadering Peter van Dessel gekozen als nieuwe voorzitter.

(c) Foto: Peter de Brie

Recent Posts

Start typing and press Enter to search