DECATHLON Dikke Banden Races – Calfven 1 september 2018

 In Calfven, Homepage

In het weekend van 1 en 2 september a.s. wordt door de “Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht”, met ondersteuning van de stichting ”GP Adrie van der Poel” voor het 12e jaar het “Wielerweekend Calfven” georganiseerd.
De dikke banden wedstrijden staan weer op het programma en zijn opgenomen in het landelijke circuit van de DECATHLON Dikke Banden Races.

De wedstrijden voor kinderen op gewone fietsen wordt gereden in een viertal categorieën en wel in de leeftijdsgroepen:

  • Cat. 0 = 3 – 6 jaar,
  • Cat. 1 = 7 – 8 jaar,
  • Cat. 2 = 9 – 10 jaar èn
  • Cat. 3 = 11 – 12 jaar.

Alle deelnemende kinderen ontvangen een DECATHLON T-shirt, een medaille en een traktatie. Uiteraard worden de nummers 1, 2 en 3 van elke categorie gehuldigd.

Wielerhelmen zijn verplicht en kunnen ter plaatse ter beschikking worden gesteld.
De deelnemers zijn verzekerd via de KNWU.
De deelname is gratis.

De beste 3 meisjes en de beste 3 jongens van categorie 1 t/m 3 wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan de landelijke finale. Voor nadere informatie en voorwaarden kijk op www.dikkebandenrace.nl.

De dikke banden wedstrijden sluiten in het dagprogramma van het “Wielerweekend Calfven” aan op de wedstrijden voor vrije renners van de Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ). Het parcours is op de Trambaan.

Getracht wordt de kinderen tot en met 12 jaar, op een laagdrempelige manier, kennis te laten maken met de wielersport en ze ook bewust te maken dat fietsen erg belangrijk is voor het milieu en goed voor de gezondheid.

De wedstrijden zijn op zaterdag 1 september met de eerste start omstreeks 16.30 uur.

De start en finish zijn ter hoogte van “De Luchtballon”, Trambaan 58 te Ossendrecht.
Einde wedstrijden omstreeks 17.30 uur.

Inschrijven kan via www.dikkebandenrace.nl en op de wedstrijddag vanaf 15.00 uur bij de wedstrijdtafel in de garage van het pand Trambaan 87 te Ossendrecht òf bij voorinschrijving bij Wim Kooiman, secr. SBWO, via de mail Klik hier.

Meer informatie op de site www.gpadrievanderpoel.nl – klik op button “Calfven”.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search