Wielerwedstrijden voor trimmers in Calfven

 In Calfven, Homepage

Op zaterdag 2 september wordt voor de elfde keer de Wielerronde van Calfven (Ossendrecht) voor vrije renners gereden. De wedstrijden worden georganiseerd door de “Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht” en “Trimbelangen Midden Zeeland” (TMZ – bond voor vrije renners) met ondersteuning van de stichting “GP Adrie van der Poel”. Ook dit jaar zijn de wedstrijden een onderdeel van het “Wielerweekend Calfven”.

Parcours en tijden

Het parcours wordt gevormd door de Trambaan, Bergstraat, Calfven en wederom rechts naar de Trambaan en heeft een lengte van ongeveer 1.300 meter. De start en finish zijn ter hoogte van het recreatiecomplex van “De Luchtballon”. Het parcours loopt over een deel van de Brabantse Wal en de klim in het weggedeelte Calfven is de scherprechter. Het gedeelte Trambaan gaat licht naar beneden naar de finish en heeft de fraaie bossen als decor.

TMZ is een organisatie die wielerwedstrijden organiseert voor vrije renners. Veel van deze wedstrijden worden gereden in Zeeland, maar ook in West-Brabant is er steeds meer belangstelling om dergelijke wedstrijden te organiseren. De wedstrijden op zaterdag 2 september beginnen om 12.30 uur met de D-categorie, direct gevolgd (12.31 u) door de vrije renners in de S/P klasse, Amateurs 40+ (13.45 u) en Amateurs A (15.00 u).

Wedstrijd voor vrije renners

De S/P klasse is een opstapcategorie voor Starters en Plaatselijke renners voor zowel dames als heren èn is uitermate geschikt voor trimmers van toerclubs, die het leuk vinden een keer een koers te rijden. De S/P wedstrijd gaat over een afstand van ruim 25 km. De meer getrainde renners zijn ook welkom bij de andere categorieën. Er is geen licentie nodig. Voor de liefhebbers die in de omgeving van Ossendrecht wonen is dit een unieke gelegenheid om zich te meten met andere fietsfanaten. Een goede schaalhelm en een deugdelijke racefiets zijn noodzakelijk. Inschrijven op zaterdag 2 september vanaf 11.30 uur in de permanence op het terrein van “De Remise”, Trambaan 54 te Calfven (Ossendrecht).

Mocht u nog vragen over deze wedstrijd hebben dan kunt u terecht bij Wim Kooiman, secretaris van SBWO Ossendrecht, mail: Klik hier.
Ook kunt u de gegevens vinden op de site www.tmzzeeland.nl en www.gpadrievanderpoel.nl.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search