Pidcock wint juniorenwedstrijd in Hoogerheide

 In Wereldbeker

pidcockDe Brit Thomas Pidcock heeft zijn status van WK-favoriet nog eens onderstreept door in Hoogerheide de GP Arie van der Poel te winnen, de slotmanche van de wereldbeker. De Brit bleef landgenoot Ben Turner (tweede) en de Belg Timo Kielich (derde) voor. Toon Vandebosch werd als eindwinnaar van de wereldbeker gehuldigd.

 

De Britse dominantie diende zich aanvankelijk niet aan bij de junioren. Het waren de Belgen die met vier de leiding namen in Hoogerheide. “Ik had pech in de start en ben ook nog een keer gevallen. Maar gelukkig kon ik van voren geraken. Het parcours zoals het vorig jaar was – met modder – was me meer op het lijf geschreven, maar gelukkig bleek ik ook onder deze glibberige omstandigheden de sterkst” aldus de Europees kampioen. “Het WK is natuurlijk het volgende grote doel. Als ik daar niet win, zou ik teleurgesteld zijn. Met de benen van Hoogerheide moet het goud erin zitten.” Ryan Kamp was op de zevende plek de hoogst geklasseerde landgenoot. De eerstejaars junior liet zich daarmee opnieuw opmerken tussen de beste internationale junioren in het veld. “Als ik de sprint nog wat beter aangepakt had, zat er wellicht nog een vijfde plaats in. Maar ik ben wel tevreden. Als eerstejaars junior had ik aan het begin van het seizoen last met het rijden van een solide laatste ronde, maar dat gaat eigenlijk steeds beter. Dit belooft voor het WK.”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search