Marianne Vos zegeviert in Hoogerheide

 In Wereldbeker

vosMarianne Vos heeft de Telenet World Cup in Hoogerheide op haar naam gebracht. Achter haar kleurde het gehele podium oranje met Lucinda Brand op de tweede plaats en Annemarie Worst op stek drie. Wereldkampioene Thalita de Jong viel na een sterke start helaas uit na een val in de openingsronde.

Na het wegvallen van De Jong vormde zich een select groepje voorin met Katerina Nash, Marianne Vos en Sanne Cant. Lucinda Brand maakte ook de oversteek en dat lukte daarachter steeds meer anderen. In de voorlaatste ronde nam Vos opnieuw afstand van de anderen. “Het had geen zin om hier al direct weg te rijden, dan had je het jezelf wel heel lastig gemaakt op deze ronde en was de kans groot dat je jezelf tegen was gekomen.” In de voorlaatste ronde besloot ze het nog een keer te proberen. Ze sloeg een kleine kloof en hield die vol tot op de streep. Daarachter reden ook Lucinda Brand en later Annemarie Worst weg bij de anderen.  Vos constateerde tevreden dat haar solo geslaagd te noemen was. “Was het niet gelukt, dan was er geen man over boord, maar ik wist dat ik het wel vol zou kunnen houden. Dat lukte. Mijn terugkeer in het veld verloopt erg goed. Vooraf had ik er geen verwachtingen op geplakt, maar dat ik hier alweer zeven zeges op zak zou hebben op dit punt van het seizoen, geeft aan dat ik een hoog niveau haal. Mooi ook om te zien dat we het hier als land zo sterk doen. Lucinda Brand heeft bewust voor het veld gekozen deze winter en er komt een sterke lichting aan, de afgelopen twee weken was Annemarie Worst ook een aangename verrassing.”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search