Hoogerheide is de ultieme WK-test voor Van der Poel

 In Wereldbeker

Mathieu van der Poel is zondag in Sint-Michielsgestel voor de derde keer Nederlands kampioen bij de profs geworden. De renner van Beobank-Corendon is daarmee op zondag 22 januari opnieuw in het rood-wit-blauw te bewonderen in zijn thuiswedstrijd de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide. De slotmanche van de Telenet Cyclo-Cross World Cup is een belangrijke laatste test voor het wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles. “Maar het is ook een wedstrijd die me ligt en waar ik altijd goed voor de dag wil komen voor eigen publiek.”

 

Op het NK in Sint-Michielsgestel maakte de jongste van de fietsende broers Van der Poel zondag zijn rentree nadat hij eind december in de Azencross in Loenhout hard ten val was gekomen. “Ik heb me geen moment zorgen gemaakt over mijn lichamelijke gesteldheid, want ik heb een week met fikse trainingen achter de rug. Wel heb ik bij het NK bewust  even twee ronden de kat uit de boom gekeken. Toen heb ik aan de boom geschud in het bosgedeelte, de enige plek waar je echt verschillen kon maken op dit parcours. Ik wist dat ik aan tien seconden voorsprong genoeg had om echt uit de greep te blijven van de achtervolgers. Het was een mooie wedstrijd om erin te komen, maar richting het WK moet ik nog wel iets beter.”

Mathieu van der Poel

Na een optreden in Otegem op maandag trekt Mathieu van der Poel daarom naar Spanje voor een trainingsstage. De voorlaatste wereldbekermanche in Italië slaat hij daarna over. Zijn thuisrace in Hoogerheide op 22 januari – de slotmanche van de Coupe du Monde – is vervolgens zijn laatste belangrijke test voor het WK. “De afgelopen twee jaar haalde ik een heel hoog niveau in Hoogerheide, een wedstrijd die mij ligt en die speciaal voor me is als thuiswedstrijd. Twee jaar geleden won ik een week later ook de wereldtitel in Tabor, vorig jaar was ik in Zolder net iets minder dan in de wereldbeker. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik slecht was, maar niet goed genoeg voor de titel. Al speelde toen ook pech een rol, ik bleef met mijn voet in het wiel van de concurrentie steken. Het doel is nu die vormpiek net iets langer vast te houden. Ik hoop nu én in Hoogerheide én op het WK in mijn allerbesten doen te zijn.”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search