Wielerwedstrijden voor trimmers in Calfven

Wielerwedstrijden voor trimmers in Calfven

Op zaterdag 3 september wordt voor de tiende keer de Wielerronde van Calfven (Ossendrecht) voor vrije renners gereden. De wedstrijden worden georganiseerd door de “Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht” en “Trimbelangen Midden Zeeland” (TMZ – bond voor vrije renners). Ook dit jaar zijn de wedstrijden onderdeel van het “Wielerweekend Calfven” in samenwerking met de stichting “GP Adrie van der Poel”.

Parcours en tijden

Het parcours wordt gevormd door de Trambaan, Bergstraat, Calfven en wederom rechts naar de Trambaan en heeft een lengte van ongeveer 1.300 meter. Het vertrek en de aankomst is ter hoogte van het terrein van de stichting “De Luchtballon”. Het parcours loopt over een deel van de Brabantse Wal en de klim in het weggedeelte Calfven is de scherprechter. Het gedeelte Trambaan gaat licht naar beneden naar de finish en heeft de fraaie bossen als decor.

TMZ is een organisatie die wielerwedstrijden organiseert voor vrije renners. Veel van deze wedstrijden worden gereden in Zeeland, maar ook in West-Brabant is er steeds meer belangstelling om dergelijke wedstrijden te organiseren. De wedstrijden op zaterdag 3 september beginnen om 12.30 uur met de D-categorie, direct gevolgd (12.31 u) door de vrije renners in de S/P klasse, Amateurs 40+ (13.45 u) en Amateurs A (15.00 u). Er komen veel regionale renners aan de start uit zowel Nederland als België.

Wedstrijd voor vrije renners

De S/P klasse is een opstapcategorie voor Starters en Plaatselijke renners voor zowel dames als heren èn is uitermate geschikt voor trimmers van toerclubs, die het leuk vinden een keer een koers te rijden. De S/P wedstrijd gaat over een afstand van ruim 25 km. De meer getrainde renners zijn ook welkom bij de andere categorieën. Er is geen licentie nodig. Voor de liefhebbers die in de omgeving van Ossendrecht wonen is dit een unieke gelegenheid om zich te meten met andere fietsfanaten. Een goede schaalhelm en een deugdelijke racefiets zijn noodzakelijk. Inschrijven op zaterdag 3 september vanaf 11.30 uur in de permanence op het terrein van “De Remise”, Trambaan 54 te Calfven (Ossendrecht).

Mocht u nog vragen over deze wedstrijd hebben dan kunt u terecht bij Wim Kooiman, secretaris van SBWO Ossendrecht, mail: Klik hier.
Ook kunt u de gegevens vinden op de site www.tmzzeeland.nl en www.gpadrievanderpoel.nl.

 

Recent Posts
Contact

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

2014 Calfven Dikke Bandenrace Cat. 1