Uniek wielerweekend Calfven en Hoogerheide op 3 en 4 september

 In Calfven

Het laatste weekend van de zomervakantie staan Calfven en Hoogerheide in het teken van het jeugd – en amateurwielrennen.  

KNWU_2015_Cat7_10Wielerweekend  Calfven
Het wielerweekend Calfven wordt door de “Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht” dit jaar voor het 10e jaar georganiseerd. Het wielerweekend Calfven staat steeds begin september op de kalender en wordt sinds enkele jaren ondersteund door de stichting “GP Adrie van der Poel”.
Op het programma staan wedstrijden voor recreanten, de jeugd en gehandicapten. De stichting “GP Adrie van der Poel” steunt en stimuleert de ontwikkeling van de jeugd en tracht meer jeugdigen op de fiets te krijgen.
Op zaterdag 3 september staan de wedstrijden van Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) en de Rabo Dikke Banden Races op het programma.
Op zondag 4 september gaan 7 categorieën jongens en meisjes KNWU-jeugd van start in de Trambaan, ter hoogte van “De Luchtballon”.  De organisatie heeft oog voor de gehandicapte sport die meer aanzien moet krijgen binnen de wielerwereld, vandaar dat op deze dag de ID-renners ook een plaats krijgen in het programma.  Het overzichtelijke parcours wordt gevormd door de Trambaan, Bergstraat, Calfven en heeft een lengte van ongeveer 1300 meter. Het parcours loopt over een deel van de Brabantse Wal met een flinke klim in het weggedeelte Calfven als scherprechter.

Ronde van Hoogerheide
Dit jaar wordt in het zelfde weekend de 78e wielerronde van Hoogerheide verreden. Op zondagmiddag 4 september staan vanaf  11.30 uur  in de Raadhuisstraat  nieuwelingen, elite/beloften en junioren aan de start. Het organiserende comité Hoogerheide had door wijzigingen op de overvolle KNWU kalender geen andere mogelijkheid dan het organiseren van de wielerronde op deze datum.

Kansen voor beide rondes
Voor de wielerliefhebbers uit heel Nederland is het een mooie gelegenheid om de vele categorieën te combineren en twee, nabij  elkaar gelegen parcoursen te bezoeken. Zowel voor deelnemers als ouders van renners in verschillende leeftijdsgroepen is het een unieke kans om de beide rondes te combineren. De beide organisaties houden rekening met de starttijden om zowel de jeugd als nieuwelingenwedstrijden te kunnen combineren.
Wim Kooiman, secretaris van SBWO, wil dit weekend vooral als test zien voor eventuele vervolgjaren: “We hebben als bestuur van Calfven goed de voor- en nadelen met elkaar besproken, maar we zien vooralsnog  voordelen en weinig of geen nadelen. Zo staan er bij ons andere categorieën aan de start dan in Hoogerheide. Het wielercomité Hoogerheide houdt rekening met ons vast programma, v.w.b. de starttijden en categorieën. Dat waarderen we en wellicht is dit een opstap naar een jaarlijks terugkerend wielerweekend” aldus Kooiman. “ Verkeerstechnisch zal het dubbele evenement  weinig overlast veroorzaken voor bewoners en bezoekers. De Bunkerbaan,  die als randweg dient , zorgt voor een prima ontsluiting van zowel Calfven als Hoogerheide “. Ook zal er een duidelijke bewegwijzering komen naar het parcours van het wielerweekend Calfven.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Dikke bandenrace Calfven