Iserbyt ongenaakbaar in Hoogerheide

 In Wereldbeker

Eli Isberyt heeft het wereldbekercircuit in stijl afgesloten door de slotwedstrijd in Hoogerheide te winnen. De Vlaming van Telenet-Fidea won afgetekend op de West-Brabantse Wal. Roel van der Stegen zorgde voor een verrassing door in zijn eerste wereldbekerwedstrijd van deze winter tweede te worden. De Amerikaan Gage Hecht werd derde.

Iserbyt deed wat hij bijna het hele seizoen deed: afgetekend winnen. “Maar het WK winnen is zeker geen formaliteit voor mij, ook dat is een wedstrijd die nog gereden moet worden. Ik startte hier niet voluit, ook om de concurrentie te peilen en me niet te forceren. Maar ik kon de kloof uiteindelijk wel slaan en daardoor ga ik met vertrouwen richting het WK.”Runner-up Van der Stegen verraste ook zichzelf in Hoogerheide. “Een echt duel met Iserbyt is het natuurlijk nooit geworden, want toen ik aan kwam sluiten vooraan, was hij al gevlogen. Ik kon hier goed uit de voeten, ook met de techniek van het MTB’en in mijn bagage. Ik verwacht dat ik nu het WK in Tabor ga rijden, maar dat wordt mijn laatste cross van deze winter. Het mountainbiken blijft voorop staan, maar ik vind dit zeker ook een mooi uitstapje naar het veld.”  Iserbyt werd eindwinnaar van de wereldbeker.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search